Implantat

- Vi hjälper dig med dina tänder

OM DU FÖRLORAT EN ELLER FLERA TÄNDER KAN MAN ERSÄTTA MED IMPLANTAT SOM IDAG ÄR DEN BÄSTA MEN TYVÄRR DEN DYRASTE TEKNIKEN ATT SKAPA NYA KONSTGJORDA TÄNDER. ETT IMPLANTAT ÄR EN SLAGS KONSTGJORD ROT I FORM AV EN SORTS SKRUV AV TITAN OCH FUNGERAR FÖR ATT FÄSTA DE KOSTGJORDA TÄNDERNA PÅ. IMPLANTATBEHANDLINGEN ÄR MÖJLIG PÅ GRUND AV TITANETS UNIKA EGENSKAP ATT VÄXA IHOP MED KÄKBENET.

IMPLANTATBEHANDLING

För att först avgöra om en implantatbehandling är en bra, möjlig och en säker lösning för dig börjar man med ett par undersökningar och röntgen. Efter en lyckad undersökning kommer en käkkirurg att fästa titanskruvar i käkbenet under en operation där du är lokalbedövad och får vanligtvis åka hem igen samma dag. Under läkningstiden som tar mellan tre till sex månader behöver du inte vara tandlös utan får en tillfällig lösning av din tandläkare. En behandling där man ska ersätta tänder med implantat är ofta en ganska lång process, men när behandlingen är klar fungerar dina nya tänder som dina riktiga tänder. Viktigt att komma ihåg är att rökning orsakar en försämrad inläkning av skruven i käkbenet.

UNDER LÄKNINGSTIDEN

Under läkningstiden som brukar ta mellan 3 – 6 månader är det viktigt att i början bara äta lättuggad föda så att inte implantaten belastas för hårt. Glöm inte att rökning försämrar inläkningen av skruven i käkbenet. Medans läkningsprocessen pågår behöver du inte vara tandlös utan får en tillfällig lösning av din tandläkare. Du som redan har en protes kan även använda den efter att den formas så att den passar efter operationen. För att läkningen ska bli riktigt bra krävs det att du håller rent runt såren.

NÄR FÅR MAN DE NYA TÄNDERNA?

För att framställa de nya tänderna som är det sista steget på vägen mot de nya tänderna, tar tandläkaren avtryck på dina käkar och skickar dem till en tandtekniker som framställer den nya tanden eller tänderna. Därefter tar det cirka två veckor och din nya tand sätts fast på implantat. Tandläkaren kontrollerar att den sitter bra och att det går bra att tugga.

VIKTIGT MED BRA MUNHYGIEN!

För att undvika att ett implantat råkar ut för en infektion är det viktigt att du sköter om din munhygien. Att också gå på regelbundna kontroller är också viktigt, så klart.

GARANTI

På fastsittande tandersättningar lämnar vi 2 års garanti

FRÅGOR OCH FUNDERINGAR?

Tveka inte att kontakta oss på Din Tandläkare i Solna om du har några frågor